Stegt flæsk a la Tai

I 2014 blev stegt flæsk med persillesovs kåret til Danmarks nationalret, og jeg indrømmer gerne, at det smager skønt – især med nye kartofler. I mit køkken har retten imidlertid fået en seriøs konkurrent, som min thailanske svigerdatter har introduceret: Knasende sprødt og velsmagende stegt flæsk a la Tai.

Den serveres som en del af et thailandsk måltid med f. eks. ris, en curry-ret og en omelet.

Opskrift

Til stegt flæsk a la Tai skal du bruge:

  • 500 g flæsk i skiver. Ikke for magert – faktisk er flæsket på billedet herunder lige det magreste.
  • ½ dl østerssovs
  • 1 tsk bouillonpulver – kan udelades
  • 2 spsk lyse sesamfrø
  • 2 spsk majsstivelse
  • 3-4 dl rapsolie til stegning
Ingredienser: Olie, sesamfrø, majsstivelse, østerssovs, bouillonpulver
Ingredienser

Skær sværen af flæsket og bland det godt med østerssovs, bouillonpulver og sesamfrø. Læg film over og lad det marinere i køleskabet minimum 4 timer men gerne længere.

Flæsk, sesamfrø og østerssovs blandes grundigt
Flæsk, østersovs, bouillonpulver og sesamfrø

Tag det marinerede flæsk ud af køleskabet og vend det godt i majsstivelse.

Det marinerede flæsk vendes i majsstivelse
Det marinerede flæsk vendt i majsstivelse

Steg nu flæsket i rigeligt olie i en dyb pande og vend det undervejs. Tag det op og læg det på fedtsugende papir.

Det sprødstegte flæsk lagt på fedtsugende papir
Læg det stegte flæsk på fedtsugende papir

Skær eller klip nu det stegte flæsk i mundrette stykker. Det gælder helt generelt i det thailandske køkken, at alt skal skæres og snittes, så det kan spises med gaffel og ske men uden kniv.

Flæsket skåret eller klippet i mundrette bidder
Det stegte flæsk i mundrette stykker

Og så er der serveret knasende sprødt stegt flæsk – her sammen med ris og en panang-curry.

Som du kan se, er det ikke grøntsagerne, der fylder i denne servering, men det er let at rette op på ved f. eks. at tilføje grøntsager til panang-curryen eller f. eks. lyn-stegte grøntsager i østersovs.

Stegt flæsk a la Tai - så er der serveret
Stegt flæsk a la Tai

God appetit.

Hvis du har mod på mere thailandsk mad, er denne opskrift måske noget for dig: http://fruchristensen.dk/morgenmad-a-la-tai/

Måske har du også lyst til at læse med her

Du er meget velkommen til at skrive en kommentar.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *