Overnight oats – min nye yndlingsmorgenmad

Overnight oats

Jeg har fået (endnu) en yndlingsmorgenmad: Overnight oats. Jeg kender ikke noget godt ord på dansk, men det er kortsagt en kold havregrød tilberedt natten over. Jeg kan godt høre, at det ikke lyder spor lækkert – men det er det 😉 Og eftersom jeg absolut ikke er fan af havregrød, selvom jeg har tilberedt det 100-vis af gange både til mine børn og på mit tidligere arbejde, er jeg ærlig talt selv mega overrasket over, hvor godt det smager. Men fidusen er, at overnight oats ikke er kogt, og det gør alverden til forskel.

Opskrift på overnight oats

1 portion

  • 50 g havregryn
  • 1 spsk chiafrø – kan udelades
  • 1½ dl mælk
  • 1 tsk honning – kan udelades
  • Evt ekstra smag i form af vanille, kanel, peanut butter mm

Hele molevitten blandes sammen og stilles på køl natten over, enten direkte i en tallerken/skål eller i en beholder, hvis du skal have den med på farten. Det er den nemlig også rigtig god til.

Om morgenen topper jeg med en håndfuld friske bær eller frugt, nødder eller med noget frugtkompot – og det smager bare friskt og muuuuums.

Min foretrukne mælk til overnight oats er enten skummetmælk eller mandelmælk, men den kan også laves på alle andre mælketyper eller på vand.

Du kan sagtens lave overnight oats til mere end end dag af gangen, hvis det er praktisk for dig.

Måske har du også lyst til at læse med her

Du er meget velkommen til at skrive en kommentar.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *