Sprød agurkesalat med chili
Hvad stiller man op, når drivhuset bugner af agurker? Ja, man kan f. eks. sylte dem med chili, og det smager altså bare muuuuuuuums. Jeg bruger dem både på en leverpostejmad, til thailandske satay med peanutsauce, hvor jeg pimper dem med finthakkede rødløg, til stegt kylling og meget mere. Du kan få opskriften herunder.
Opskrift på sprød agurkesalat med chili
- Lage
- 3 dl sukker
- 5 dl lagereddike
- 5 dl vand
- 1 spsk gule sennepskorn
- 1 spsk peberkorn
- 3 chili (stærke)
- 4-5 agurker svarende til ca 1 kg rensede agurker uden kerner
Agurkerne halveres på langs, og kernerne skrabes ud med en ske. Dernæst skæres de i mm tynde skiver og fyldes i rene, skoldede glas sammen med chili i skiver. Det gør ikke noget, at der kommer chilikerner med.
Lagen koges op og hældes over agurkerne i glassene, mens lagen stadig er kogende. Glassene lukkes med det samme. Vipti-vupti er der agurkesalat, og den kan holde sig i månedsvis. Det med månedsvis er nu ikke aktuelt hos os, for vi er vilde med surt.
Hvis du har overskud af squash, kan de syltes på samme måde.
Du er meget velkommen til at skrive en kommentar.