Agurker i drivhuset – ikke helt som forventet

Spøjse agurker

Spøjse agurker

Agurker i drivhuset er en klassiker. Det er det også her hos mig, men i år har de opført sig noget anderledes end forventet. Jeg var lidt sent på den med planlægning af drivhusets indhold, så jeg har købt mig til planterne i år heriblandt tre agurkeplanter, som alle tre skulle være skoleagurker. De er nemme som snack, i madpakken og kan jo i øvrigt bruges som almindelige agurker. Og den ene plante har også givet de fineste skoleagurker – men agurkerne på de to andre planter har mildest talt været spøjse, som du kan se herunder:

Lille spøjs agurk

Lille spøjs agurk

Stor spøjs agurk

Stor spøjs agurk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agurkerne har mange fine gule blomster, underlige former, er lidt spættede i farverne og har nogle små pig-agtige dimser i skinnet, som heldigvis nemt kan gnides af. I første omgang troede jeg, at de var underlige, fordi de havde siddet for længe, men så fandt jeg et af de helt små eksemplarer, som du kan se herover, og så duede den forklaring ikke længere. Så tænkte jeg, at planterne måske var blevet forbyttede hos avleren, så jeg havde fået en eller anden spændende eksotisk sort i stedet for skoleagurker.

Efterfølgende har jeg imidlertid søgt lidt på nettet, og den bedste forklaring, som jeg indtil nu har fundet, er, at planterne “er sprunget” tilbage til nogen af de genetiske egenskaber, som agurkeavlerne ellers har forsøgt at forædle væk.

Heldigvis smager de helt fint, så skidt-pyt med formerne og udseendet – de er fornøjelige i drivhuset.

De fineste agurkeblomster

De fineste agurkeblomster

Måske har du også lyst til at læse med her

Du er meget velkommen til at skrive en kommentar.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *