Salat af grønne bønner – simpelt og super godt

Bønnesalat

Bønnesalat

Det er sæson for grønne bønner i haven, og  det er en god anledning til at lave denne helt simple men super skønne bønnesalat, der i al sin enkelhed består af grønne bønner, rødløg og dressing.

Opskrift på bønnesalat

2 personer, som tilbehør

  • 250 g friske grønne bønner
  • 1 rødløg
  • 3 spsk vinaigrette
  • ½ spsk salt
  • Vand til kogning

Bønnerne nippes, dvs stilken skæres af. Vandet bringes i kog med saltet, og bønnerne koges i 2-2½ minut. Det er vigtigt at bønnerne stadig “har bid”. Salaten mister sin frisked, hvis du koger bønnerne sønder og sammen 😉

Bønnerne afdryppes, og mens de stadig er varme vendes de med 3 spsk vinaigrette. Jeg har tidligere skrevet om min yndlingdressing, Elnas dressing, så den finder du opskriften på her.

Før servering pynter du med finthakket rødløg, og så er det bare at lange til fadet.

Du kan f. eks. pimpe bønnesalaten med soltørrede tomater, oliven, fetaost, bacontern, nødder, fintrevet citronskal mm, afhængigt af den menu som salaten skal være en del af.

Hvis du ikke har friske bønner, kan du selvfølgelig også lave salaten på frosne bønner. Det er bare vigtigt, at de ikke koger for længe.

Bønnesalat og nyopgravede kartofler - mums

Bønnesalat og nye kartofler

Bønnesalat - velbekomme

Bønnesalat – velbekomme

 

 

 

 

 

 

 

Bønner i haven

Bønner til bønnesalat

Bønner til bønnesalat – under hegn

For første gang i år har jeg nogenlunde succes med bønner i min have. De andre år, hvor jeg har forsøgt mig, er de nyspirede bønneplanter blevet ædt af duer.

Derudover er jeg så heldig indimellem at få besøg af rådyr i haven. De er vældig yndige – men de er altså nogen bøller, som åbenbart er overbeviste om, at min køkkenhave er til for dem. I år er mine bønner – og rucola – derfor kommet under hegn.

Derudover er bønnerne, i modsætning til næsten alt andet i min køkkenhave, blevet vandet en smule pga det usædvanligt tørre vejr.

Måske har du også lyst til at læse med her

Du er meget velkommen til at skrive en kommentar.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *