Ribsgele til “mormormad”

Ribs, de smukkeste bær i haven

Ribs, de smukkeste bær i haven

Jeg er vild med “mormormad”. Egentligt hverken laver eller spiser jeg det ret tit, men når jeg gør det, så går jeg all in.  Brun sovs, øøøøøøøj det er godt. Og til en god brun sovs til forloren hare, flæskesteg eller andesteg skal der bruges ribsgele, og når jeg nu er så heldig at have ribs i haven, så laver jeg den selv.

Opskrift

Skyllede ribs, de behøver ikke at være ribbede, varmes langsomt op til kogepunktet med en lille bitte smule vand i bunden af gryden, og du skal røre i den engang imellem, så de ikke brænder på. Når de har kogt i fem minutter, hældes de til afdrypning.

Saftstativ og saftpose

Saftstativ og saftpose

Ribssaft til afdrypning

Ribssaft til afdrypning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så måler du op, hvor meget saft du har, koger den op og tilsætter 350 g sukker per liter saft. Så koger du igen saften op og skummer den for urenheder.  Dernæst hælder du den på skoldede glas, og så har du den skønneste ribsgele.

Fine små glas med ribsgele

Fine små glas med ribsgele

Til portionen, som du ser herover, brugte jeg ca. 1250 g ribs. Det gav 700 ml saft, som jeg tilsatte 500 g sukker.

Tips: Det gør ikke noget, at alle ribsne ikke er helt modne. Faktisk hjælper pektinen i de knapt modne ribs din gele med at stivne.

Måske har du også lyst til at læse med her

Du er meget velkommen til at skrive en kommentar.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *