Strikket babytæppe i uld

Mønster, strikket babytæppe

Strikket babytæppe i uld

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg er helt vild med at være blevet farmor. Og jeg nyder at være sammen med børnebørnene og at tænke på dem – som f. eks. da jeg lavede dette strikkede babytæppe.

Jeg har nu strikket to af dem – et til hvert af mine to børnebørn: Jens og Lisa. Og begge gange har jeg været lidt sent på den, så jeg har måttet strikke i timevis i træk for at være sikker på at blive færdig, inden børnene blev født 😉

Jens, maj 2018

Jens, maj 2018

Tæppet er meget blødt og let og har en superanvendelig størrelse. Det er ren uld men kan maskinvaskes ved 30 grader. Garnet her er Baby Merino fra Hobbii. Tæpperne har efterhånden været i flittig brug i et par år – og de holder stadig.

Babytæppe, Lisa december 2018

Babytæppe, Lisa december 2018

Opskrifter: Først som diagram og derefter som tekst

Rundpind 3,5

Garnforbrug: 9-10 nøgler a 50 g

Mål efter vask 105 x 105 cm

Slå 245 masker op og strik 2 p ret, som diagrammet viser.

Derefter strikkes der skiftevis en pind mønster (retsiden) og en pind ret (vrangsiden).

Mønstret gentages 16 gange både i bredden og i højden. Pas på ikke at komme til at vende mønsteret på hovedet, mens du strikker, for så går der helt kuk i det 😉

I det hele taget er det et mønster med mange omslag og indtagninger. Det betyder, at det kræver lidt øvelse og en del omhu at strikke – også på vrangpindene, der bare består af retmasker.  Ellers misser man let et omslag fra den foregående pind. 

Kanten er lavet i musetakker, dvs. *1 fastmaske i kanten af det strikkede tæppe, 3 luftmasker, 1 fastmaske i 1. luftmaske* gentag tæppet rundt.

Strikket babytæppe, slut her efter at mønsteret er gentaget det ønskede antal gange (16)
Diagram til uldent, strikket babytæppe

Diagram til uldent, strikket babytæppe

12 masker            14 masker, der gentages      9 masker
Strikket babytæppe, start her
DiagramforklaringDiagramforklaring til babytæppe

Kant med musetakker
Kant med musetakker

Herunder har jeg lavet en oversættelse til jer af mine læsere, der ikke er så glade for at strikke efter diagram. God fornøjelse.

Slå 245 masker op og strik 2 p ret.

Derefter strikkes der skiftevis en pind mønster (retsiden) og en pind ret (vrangsiden).

1. p: 9 r, 2 r sammen, slå om, *12 r, 2 r sammen, slå om*, gentag fra * til *, slut af med 10 r

3. p: 8 r, 2 r sammen, slå om, 1 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, *9 r, 2 r sammen, slå om, 1 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over*, gentag fra * til *, slut af med 8 r

5. p: 7 r, 2 r sammen, slå om, 3 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, *7 r, 2 r sammen, slå om, 3 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over*, gentag fra * til *, slut af med 7 r

7. p: 6 r, 2 r sammen, slå om, 5 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, *5 r, 2 r sammen, slå om, 5 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, gentag fra * til *, slut af med 6 r

9. p: 5 r, 2 r sammen, slå om, 7 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, *3 r, 2 r sammen, slå om, 7 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over*, gentag fra * til *, slut af med 5 r

11. p: 4 r, 2 r sammen, slå om, 9 r, *slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, 1 r, 2 r sammen, slå om, 9 r*, gentag fra * til *, slut af med slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, 4 r

Herfra gentages p 12-39, til de er strikket 16 gange, eller tæppet har den ønskede længde.

13. p: 3 r, 2 r sammen, slå om, 5 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, 4 r, *slå om, 1 m løs af, 2 r sammen og træk den løse maske over, slå om, 5 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, 4 r, *, gentag fra * til *, slut af med slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 3 r

15. p: 3 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 4 r, slå om, 1 m løs af, 2 r sammen og træk den løse maske over, slå om, 4 r, * 2 r sammen, slå om, 5 r, slå om, 1 m løs af, 2 r sammen og træk den løse maske over, slå om, 4 r*, gentag fra * til *, slut af med 2 r sammen, slå om, 3 r

17. p: 4 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 3 r, 2 r sammen, slå om, 4 r, *2 r sammen, slå om, 1 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 3 r, 2 r sammen, slå om, 4 r, *, gentag fra * til *, slut af med 2 r sammen, slå om, 4 r

19. p: 5 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 7 r, 2 r sammen, slå om, *3 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 7 r, 2 r sammen, slå om*, gentag fra * til *, slut af med 5 r

21. p: 6 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 5 r, 2 r sammen, slå om, *5 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 5 r, 2 r sammen, slå om*, gentag fra * til *, slut af med 6 r

23. p: 7 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 3 r, 2 r sammen, slå om, *7 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 3 r, 2 r sammen, slå om*, gentag fra * til *, slut af med 7 r

25. p: 8 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 1 r, 2 r sammen, slå om, *9 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 1 r, 2 r sammen, slå om*, gentag fra * til *, slut af med 8 r

27. p: 9 r, slå om, 1 m løs af, 2 r sammen og træk den løse maske over, slå om, *5 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 4 r, slå om, 1 m løs af, 2 r sammen og træk den løse maske over, slå om*, gentag fra * til *, slut af med 9 r

29. p: 9 r, 2 r sammen, slå om, *5 r; slå om, 1 m løs af, 2 r sammen og træk den løse maske over, slå om, 4 r, 2 r sammen, slå om*, gentag fra * til *, slut af med 10 r

31. p: 8 r, 2 r sammen, slå om, 1 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, *3 r, 2 r sammen, slå om, 4 r, 2 r sammen, slå om, 1 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over*, gentag fra * til *, slut af med 8 r

33. p: 7 r, 2 r sammen, slå om, 3 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, *7 r, 2 r sammen, slå om, 3 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over*, gentag fra * til *, slut af med 7 r

35. p: 6 r, 2 r sammen, slå om, 5 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, *5 r, 2 r sammen, slå om, 5 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over*, gentag fra * til *, slut af med 6 r

37. p: 5 r, 2 r sammen, slå om, 7 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, *3 r, 2 r sammen, slå om, 7 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over*, gentag fra * til *, slut af med 5 r

39. p: 4 r, 2 r sammen, slå om, 9 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, *1 r, 2 r sammen, slå om, 9 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over*, gentag fra * til *, slut af med 4 r

Når p 12-39 er strikket 16 gange, – eller til tæppet har den ønskede længde – strikkes de sidste pinde således:

41. p: 3 r, 2 r sammen, slå om, 5 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, 4 r, *slå om, 1 m løs af, 2 r sammen og træk den løse maske over, slå om, 5 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, 4 r, *, gentag fra * til *, slut af med slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 3 r

43. p: 3 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 4 r, slå om, 1 m løs af, 2 r sammen og træk den løse maske over, slå om, 4 r, * 2 r sammen, slå om, 5 r, slå om, 1 m løs af, 2 r sammen og træk den løse maske over, slå om, 4 r*, gentag fra * til *, slut af med 2 r sammen, slå om, 3 r

45. p: 4 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 3 r, 2 r sammen, slå om, 4 r, *2 r sammen, slå om, 1 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 3 r, 2 r sammen, slå om, 4 r, *, gentag fra * til *, slut af med 2 r sammen, slå om, 4 r

47. p: 5 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 7 r, 2 r sammen, slå om, *3 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 7 r, 2 r sammen, slå om*, gentag fra * til *, slut af med 5 r

49. p: 6 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 5 r, 2 r sammen, slå om, *5 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 5 r, 2 r sammen, slå om*, gentag fra * til *, slut af med 6 r

51. p: 7 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 3 r, 2 r sammen, slå om, *7 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 3 r, 2 r sammen, slå om*, gentag fra * til *, slut af med 7 r

53. p: 8 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 1 r, 2 r sammen, slå om, *9 r, slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 1 r, 2 r sammen, slå om*, gentag fra * til *, slut af med 8 r

55. p: 9 r, slå om, 1 m løs af, 2 r sammen og træk den løse maske over, slå om, *11 r, slå om, 1 m løs af, 2 r sammen og træk den løse maske over, slå om*, gentag fra * til *, slut af med 9 r

Strik 2 pinde r, og luk af i ret på 3. p.

Kant med musetakker, som beskrevet tidligere.

Måske har du også lyst til at læse med her

Du er meget velkommen til at skrive en kommentar.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

37 Kommentarer

 • SVAR

  Pinievej 5

 • SVAR

  Sindsygt fine tæpper <3

 • SVAR

  Hej Fru Christensen
  Jeg er ved at strikke det fine babytæppe i uld – Baby Merino
  Jeg er ikke så god til det med at læse opskrifter/diagrammer. Så, jeg har sat mig ned med diagrammet og simpelthen “oversat” det til masker, pind for pind.
  Men, har nu forsøgt 2 gange at komme til pind nr 20 for så at pille op fordi jeg undervejs opdager løbende at der mangler masker på de pinde hvor der strikkes mønster. Så begynder jeg på vrangsiden at tage ud så der igen er masker nok til mønstersiden.
  Mon jeg læser diagrammet forkert. Er meget opmærksom på hvordan jeg strikker. Kan du hjælpe?

  • SVAR

   Kære Tina.
   Jeg ved, at det kræver lidt øvelse at strikke efter diagram, og så kan det være en god ide at oversætte, men jeg tænker, at det måske også er der, du er kommet til at mangle masker.
   Du er velkommen til at sende mig din oversættelse og et billede af dit strikketøj på kontakt@fruchristensen.dk, så kan jeg tage et kik på det i weekenden og måske finde ud af, hvor det går galt.
   Mange venlige hilsner
   Fru Christensen

 • SVAR

  Af hjertet tak Fru Christensen
  Sender det til dig.

 • SVAR

  Jeg kunne godt tænke mig den ‘oversættelse’, som Tina Jensen har delt med dig, hvis det lykkedes Jer at rette den til dengang, da jeg heller ikke er vant til diagrammer 🙂 Og så lige et tilllægsspørgsmål: hvilken farve har du brugt? Hvis du kan huske det. Jeg kan se der findes “white” eller “natural white”.
  Tusind tak for at dele din opskrift på et utroligt smukt tæppe!

  • SVAR

   Kære Laura.
   Jeg hjalp blot Tina i gang med “oversættelsen”, så jeg har desværre ikke en oversættelse af diagrammet. Til de tæpper, som jeg har strikket, brugte jeg farven natural white, som ikke er kridhvid.
   Jeg håber, at det lykkes dig at afkode diagrammet.
   De venligste hilsner
   Lene Christensen

 • SVAR

  Tak for svar 🙂 Jeg har et spørgsmål angående kanten – laver du ovenstående “1 fm, 3 lm, 1 fm i 1 lm” for hver maske i kanten, eller hveranden eller hvor tæt sidder takkerne?

  • SVAR

   Kære Laura.
   Allerførst undskyld, at jeg har været så længe om at svare. Det vigtigste er, at din kant bliver harmonisk, og der er musetakker heldigvis meget taknemmelige, når blot man ikke laver dem for stramme.
   Det er efterhånden næsten 1½ år siden, at jeg strikkede det sidste tæppe, så jeg kan ikke huske, hvor fast jeg hæklede kanten, men jeg har fået min søn og svigerdatter til at tage et billede, som jeg har lagt ind på bloggen i forlængelse af opskriften. Jeg håber, at det kan give dig et indtryk af, hvor tæt jeg hæklede musetakkerne. Deres søns tæppe har været flittigt brugt i næsten 2 år 🙂
   Mange venlige hilsner
   Lene

 • SVAR

  Hej fru Christensen, jeg ville så gerne strikke det fine babytæppe, men jeg kan ikke finde ud af at læse diagrammet, det ville hjælpe mig umådeligt hvis du ville være så sød at oversætte de to første mønsterpinde så tror jeg måske jeg kan finde ud af det
  Vh ulla

  • SVAR

   Kære Ulla.
   Du skal bestemt ikke miste modet, og jeg vil meget gerne “oversætte” de første pinde for dig, så du kan komme godt i gang. Giv mig lige et par dage mere, så skal jeg nok hjælpe dig.
   De venligste hilsner
   Fru Christensen

 • SVAR

  Hej Fru C. Ih jeg vil også gerne bede om en lille oversættelse som Ulla 🙂 Har brugt et halvt år på at strikke efter dit diagram, men oplever altid et skævt mønster og varierende antal masker. Allerede to veninder har i mellemtiden fået deres døtre, og jeg må strikke tæppet til en anden kommende baby.
  Øvelse gør mester, ikke… Haha 🙂

  • SVAR

   Kære Christine.
   Du er bestemt ikke den eneste, der kan have det svært med diagrammer, og jeg vil meget gerne hjælpe med en “oversættelse”. I disse dage har jeg nogle meget lange arbejdsdage, og bloggen er min hobby, så hvis du kan væbne dig med tålmodighed til weekenden, så håber jeg, at jeg kan få tid til at sætte mig ned og nørde oversættelse. – Jeg har nemlig selv lettere ved diagrammer 😉
   De venligste hilsner
   Fru Christensen,

  • SVAR

   Kære Christine.
   Tak for din tålmodighed. Her får du de første rækker “oversat”. De og resten af rækkerne kommer på bloggen, når jeg har teststrikket for anden gang.
   Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt du kan læse min besked, så vil du svare mig, hvis du har set den.
   På forhånd tak og de venligste hilsner
   Fru Christensen
   Slå 245 masker op og strik 2 p ret.
   Derefter strikkes der skiftevis en pind mønster (retsiden) og en pind ret (vrangsiden).
   1. p: 9 r, 2 r sammen, slå om, *12 r, 2 r sammen, slå om*, gentag fra * til *, slut af med 10 r
   3. p: 8 r, 2 r sammen, slå om, 1 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, *9 r, 2 r sammen, slå om, 1 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over*, gentag fra * til *, slut af med 8 r
   5. p: 7 r, 2 r sammen, slå om, 3 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, *7 r, 2 r sammen, slå om, 3 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over*, gentag fra * til *, slut af med 7 r
   7. p: 6 r, 2 r sammen, slå om, 1 r, 5 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, *5 r, 2 r sammen, slå om, 5 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, gentag fra * til *, slut af med 6 r
   9. p: 5 r, 2 r sammen, slå om, 7 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, *3 r, 2 r sammen, slå om, 7 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over*, gentag fra * til *, slut af med 5 r
   11. p: 4 r, 2 r sammen, slå om, 9 r, *slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, 1 r, 2 r sammen, slå om, 9 r*, gentag fra * til *, slut af med slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, 4 r
   13. p: 3 r, 2 r sammen, slå om, 5 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, 4 r, *slå om, 1 m løs af, 2 r sammen og træk den løse maske over, slå om, 5 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, 4 r, *, gentag fra * til *, slut af med slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 3 r

 • SVAR

  Kære fru. Christensen
  Nu har jeg kæmpet en hel uge med at oversætte opskriften og troede at jeg havde fundet fidusen, men så kom jeg til pind 7 og så gik jeg helt i stå.
  Jeg vil bare så gerne strikke det tæppe. Er jeg den eneste som ikke kan finde ud af at omsætte opskriften til ord. Jeg kan simpelthen ikke strikke efter et diagram.
  Vh ulla

 • SVAR

  Kære fru Christensen.
  Jeg syntes at tæppet er så smukt, og vil derfor meget gerne strikke det. Jeg har i over en uge prøvet at skrive ned pind for pind og troede jeg havde fundet fidusen, men nej og da jeg kom til syvende mønster p gik jeg helt i stå. Mit problem er at jeg ikke kan finde ud F hvordan jeg skal fortsætte når jeg har strikket det viste diagram.
  Er det rigtigt når jeg feks skriver 3 mønsterpind således
  7 ret

  Stjerne to ret SM slå om
  3 ret
  Slå om 1 ret løs af 1 ret træk den løse over
  7 ret stjerne

  • SVAR

   Kære Ulla.
   Allerførst vil jeg undskylde, at jeg er så længe om at svare. Desværre har jeg nogle meget lange arbejdsdage for tiden, så hvis du kan vente til weekenden, så vil jeg gøre mit bedste for at oversætte. Selv har jeg lettest ved diagrammer, så det kræver lige, at jeg har lidt tid til at nørde.
   De venligste hilsner
   Fru Christensen.

  • SVAR

   Kære Ulla.
   Her får du lige de første pinde. De kommer på bloggen, når jeg har teststrikket dem 2. gang.
   Slå 245 masker op og strik 2 p ret.
   Derefter strikkes der skiftevis en pind mønster (retsiden) og en pind ret (vrangsiden).
   1. p: 9 r, 2 r sammen, slå om, *12 r, 2 r sammen, slå om*, gentag fra * til *, slut af med 10 r
   3. p: 8 r, 2 r sammen, slå om, 1 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, *9 r, 2 r sammen, slå om, 1 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over*, gentag fra * til *, slut af med 8 r
   5. p: 7 r, 2 r sammen, slå om, 3 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, *7 r, 2 r sammen, slå om, 3 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over*, gentag fra * til *, slut af med 7 r
   7. p: 6 r, 2 r sammen, slå om, 1 r, 5 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, *5 r, 2 r sammen, slå om, 5 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, gentag fra * til *, slut af med 6 r
   9. p: 5 r, 2 r sammen, slå om, 7 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, *3 r, 2 r sammen, slå om, 7 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over*, gentag fra * til *, slut af med 5 r
   11. p: 4 r, 2 r sammen, slå om, 9 r, *slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, 1 r, 2 r sammen, slå om, 9 r*, gentag fra * til *, slut af med slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, 4 r
   13. p: 3 r, 2 r sammen, slå om, 5 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, 4 r, *slå om, 1 m løs af, 2 r sammen og træk den løse maske over, slå om, 5 r, slå om, 1 m løs af, strik 1 r og træk den løse m over, 4 r, *, gentag fra * til *, slut af med slå om, 1 m løs af, 1 r og træk den løse maske over, 3 r
   De venligste hilsner
   Fru Christensen.
   PS
   Jeg er i tvivl om, hvorvidt du kan læse mit svar. Vil du give mig en tilbagemelding. hvis det er tilfældet.

 • SVAR

  Hej Fru Christensen
  Jeg skal i gang med at strikke det fine babytæppe. Da det er første gang, jeg strikker efter diagram, har jeg lavet en lille prøve først. Jeg må have læst diagrammet forkert eller strikket forkert, for der mangler “4 huller” inden for diagonalerne i både bund og top.

  Jeg har forstået det sådan, at man skal strikke fra “Bund” af diagrammet og gentage det midterste mønster (både vandret 14 masker og lodret pind 12 – 39) 16 gange og derefter slutte med “Top”.

  Jeg så i forgårs, at du har lavet en oversættelse 🙂 Tak for det. Den vil jeg strikke efter. Men så vidt jeg kan se, er der fra pind 3 byttet om på “2 ret sammen” og “1 m løs af, strik 1 r og træk den løse maske over” i din oversættelse i forhold til diagrammet.
  1. p læser jeg ud fra diagrammet til: 10 r, slå om, 2 r sammen, *12 r, slå om, 2 r sammen*, gentag fra * til *, slut af med 9 r.

  Mon jeg læser diagrammet forkert?

  De bedste hilsener
  Dorthe

  • SVAR

   Kære Dorthe.
   Tak for din mail. Det er ikke altid let at læse diagrammer – især fordi symbolerne ikke altid bruges helt ens. Men jeg tror, du læser diagrammet forkert. Når du strikker, så strikker du fra højre mod venstre, og sådan skal du også læse diagrammet.
   Hvis du kigger på symbolforklaringen, kan du se, at symbolet for ”2 ret sammen” hælder fra venstre mod højre, fuldstændigt ligesom symbolet i den første mønsterrække.
   Derfor passer det, at første mønsterrække bliver til 9 r, 2 r sammen, slå om, *12 r, 2 r sammen, slå om*, gentag fra * til *, slut af med 10 r
   Jeg håber, at det giver mening – ellers skriver du bare igen.
   De venligste hilsner og god fornøjelse.
   Fru Christensen.

 • SVAR

  Kære Fru Christensen

  Mange tak for dit hurtige svar 🙂

  Jeg har læst diagrammet fra venstre mod højre, så det forklarer jo det hele …

  Jeg glæder mig til at strikke babytæppet!

  De bedste hilsener og god jul
  Dorthe

 • SVAR

  kære fru christensen
  tusind tak for dit store arbejde med at skrive opskriften ud.
  glædelig jul
  ulla

 • SVAR

  Kære Fru Christensen
  Tusinde tak for oversættelsen! Jeg forsøger at følge din opskrift. Kan se på andre kommentarer, at jeg muligvis har begået samme fejl med at læse fra venstre til højre. Du ønskes en rigtig glædelig jul 🙂

 • SVAR

  Hej Fru Christensen, jeg er gået i gang med dit flotte babytæppe men har måtte pille op igen.. Syntes ikke rigtig diagrammet stemmer overens med din opskrift – er der en fejl? Diagrammet starter med 10r, slå om og 2 ret sammen – det skriver du ikke i din opskrift, der skriver du 9r, 2 ret sammen og slå om!
  Håber du kan hjælpe mig da det er mange år siden jeg har strikket.
  Mvh. Susanne

  • SVAR

   Kære Susanne.
   Der er ikke en fejl, – hverken i diagrammet eller i opskriften.
   Jeg har tænkte over, om du mon er kommet til at læse diagrammet fra venstre mod højre? Man læser strikke-diagrammer i samme retning, som man strikker, nemlig fra højre mod venstre. Jeg håber, at denne forklaring hjælper, ellers skriver du bare igen.
   Mange venlige hilsner.

 • SVAR

  Hej
  Jeg har spørgsmål til garnet, da Baby Merino hos Hobbii ser ud til at udgå.
  Jeg har fundet Drops Merino, men de har så to forskellige:
  1) Drops Merino Extra Fine :
  Vægt/længde: 50 gram = ca. 105 meter
  Anbefalede pinde: 4 mm
  Strikkefasthed: 10 x 10 cm = 21m x 28p
  2) Drops Baby Merino:
  Vægt/længde: 50 gram = ca. 175 meter
  Anbefalede pinde: 3 mm
  Strikkefasthed: 10 x 10 cm = 24m x 32p.

  Hvilke af disse passer til opskriften eller har du andre anbefalinger?
  Mvh Anne Birte

  • SVAR

   Kære Anne Birthe.
   Allerførst tak fordi du fortæller, at Baby Merino udgår fra Hobbii. Jeg tænker, at jeg vil afvente deres nye version af garnet, der kommer i løbet af 2021, og så teste det.
   Baby Merino fra Hobbii blev valgt, fordi det ud over at være let og varmt også er meget nemt at vedligeholde. Det kan vaskes igen og igen i maskine, og da tæppet er tænkt til at kunne bruges til hverdag i en travl børnefamilie, faldt mit valg på netop dette garn.
   Baby Merino fra Hobbii har en løbelængde på 105 m/50 g ligesom Drops Merino Extra Fine, der også kan strikkes med p 3,5. Derfor tænker jeg, at Drops Merino Extra Fine vil være en god erstatning, men jeg har ikke nogen personlige erfaringer med det.
   Rigtig god fornøjelse med dit projekt.

 • SVAR

  Kære fru Christensen
  Nu er jeg blevet færdig med det smukke tæppe, og vil lige spørge hvordan du laver kanten.
  Hækler du først en række fastmasker om hele tæppet og derefter musetakkerne.
  Vh ulla

  • SVAR

   Kære Ulla.
   Tillykke.
   Nej – jeg hækler musetakker uden først at hækle en omgang fastmasker. På den måde bliver tæppet nemlig mere fleksibelt i kanten.
   De venligste hilsner
   Lene Christensen

 • SVAR

  Hejsa. Jeg er igang med at strikke det fine babytæppe.
  Jeg strikker i drops merino ekstra fine og på pind 3.5 garnet har en læbelængde på 105 m for 50 g, men jeg har strikket ca 10 cm og har allerede brugt 2 nøgler garn kan det passe jeg kun skal bruge 10 nøgler som du skriver,
  Mvh
  Grethe

  • SVAR

   Kære Grethe.

   Jeg kan godt forstå, at du undrer dig. Jeg har strikket tæpperne i Baby Merino fra Hobbii, der også har en løbelængde på 105 m/50 g. Mine tæpper måler ca. 105 cm x 105 cm efter vask. Mit bedste bud på dit relativt store garnforbrug er, at du strikker løsere end jeg – og altså også vil ende med et større garnforbrug og et større tæppe.

   Fortsat god fornøjelse med it projekt.

   De venligste hilsner
   Lene Christensen

 • SVAR

  Hej
  Er ved at prøve at strikke det smukke tæppe men når jeg kommer til pind 15 som starter med 3 ret slå om 1maske løs af strik en ret og træk den løse over men jeg har 4 masker i starten så det passer ikke med huller
  Mvh Dorte

  • SVAR

   Kære Dorte.
   Jeg kan ikke lige umiddelbart forstå, hvori din fejl bestå, men på p 15 skifter mønstret. Du går fra “3 r, to ret sammen, slå om …” på p 13 over til “slå om, 1 m løs af, strik 1 ret og træk den løse m over” på p 15. Det vil også sige, at hullerne skifter hældning – så jeg er ikke helt sikker på, at du rent faktisk har en fejl. Har du prøvet blot at følge opskriften videre op?
   De venligste hilsner
   Lene Christensen

 • SVAR

  Hej Fru Christensen
  Jeg er lige blevet færdig med tæppet og skal nu igang med musetakkerne, men du skriver ikke, hvilken størrelse pind de skal hækles med?

  Mvh Marianne

  • SVAR

   Kære Marianne.
   Jeg brugte hæklenål nr 3,5. Det skønne ved musetakker er, at de dels er meget elastiske, og dels meget taknemmelige at hækle.
   God fornøjelse.
   De venligste hilsner
   Lene Christensen

 • SVAR

  Godmorgen Fru Christensen.
  Har strikket dit fine babytæppe. Vil gerne gøre det en gang til.
  Har fulgt diagrammet nøje, men har gjort en fejl.
  Sender billede. Kan du ved lejlighed hjælpe.
  Tak.
  Lis Larsen

  • SVAR

   Kære Lis.
   Allerførst tillykke med dit fine tæppe – jeg synes, at dit mønster er dejligt.
   Da du læste diagrammet, har du været opmærksom på, at pindene indenfor de vandrette bredt optrukne streger skulle gentages i højden. Men du har overset, at maskerne indenfor de lodrette bredt optrukne streger i diagrammet også skulle gentages i bredden. I stedet har du strikket maskerne fra kant til kant i diagrammet.
   Jeg håber, at mit svar giver mening – men hvis ikke er du velkommen til at skrive igen.
   Held og lykke med dit næste tæppe.
   Venlig hilsen Lene Christensen.