Hæklede dyr på savannen – Amigurumi

Zebra, giraf og elefant på savannen

Zebra, giraf og elefant på savannen

Med et lille nyt medlem i familien – mit barnebarn Jens – har jeg fået endnu et alibi for at more mig. Det er faktisk super sjovt at hækle små dyr, og du kan se et resultat herover.

Jeg har brugt grundopskrifter fra bogen “Hæklede dyr” af Maja Hansen. De er lette at følge, men mine fingre skulle lige vende sig til at hækle rundt i omgange på ganske få masker, som f. eks. til elefantens stødtænder, giraffens horn og ben.  Jeg endte derfor med at måtte lave tre girafhorn for at få to ens, og fem girafben for at få fire ens – men skidt-pyt med det.

Dyrene i bogen har detaljer som øjne, prikker og striber af filt, der limes på. Jeg har valgt at hækle prikker og striber ind i figuren i stedet. Dels fordi jeg godt kan lide det rustikke udtryk, og dels fordi dyrene er til et lille barn, der så småt er begyndt at putte alting i munden – i den udstrækning han altså kan ramme den. Du kan se zebraens striber, giraffens prikker og deres øjne, som også er hæklede, på billederne under indlægget.

Mine dyr er hæklet i bomuldsgarn med pind 3, men til stødtænder, horn og lignende skifter jeg til pind 2½. Fyldet er 100 % polyester, der kan vaskes ved 40 grader.

Hvis du har undret dig over ordet “amigurumi” i min overskrift, så er det japansk, og det betyder noget i retning af små hæklede/strikkede figurer. Det kan være dyr men også alt muligt andet som frugt, personer, ting fra vores dagligdag m.m.

Giraf med hæklede pletter

Giraf med hæklede pletter

Zebra med hæklede striber

Zebra med hæklede striber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Måske har du også lyst til at læse med her

Du er meget velkommen til at skrive en kommentar.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentarer

 • SVAR

  Kære Lene ☺
  Hold nu OP hvor er han heldig Jens at have dig ….hvor er de nuttet og fine
  Charlotte

  • SVAR

   Kære Charlotte.
   Tak – jeg synes jo, at det er mig, der er mega-heldig at have Jens.
   Kh
   Lene